onsdag, december 20, 2006

MKV-middag 2006

Så har den då varit. I måndags gick vår sista mkv-middag av stapeln. Eftersom nästan samtliga Off-the-Record medlemmar går det tredje och sista året på mkv-programmet här i Jönköping och många av oss ska studera utomlands sista terminen så blir traditionsmässigt middagen den sista gemensamma samlingen för klassen (för dem som går vill säga). Det blir en form av avslutning i förtid där man hemskt nog kanske ser varandra för sista gången. Avslutningar är i regel hemska saker men middagen var en riktig höjdare. Efter att ha varit på samtliga tre så vet jag vad jag talar om när jag utnämner denna till den bästa av dem. Stort tack till Tove och Johanna som fixat med den (och såklart till K-gänget som backat upp dem).

Att jag utnämner den till den bästa beror såklart på att denna gång så kände man en väldigt stor majoritet av dem som behagade komma. Det var dessutom fler än vanligt som köpte biljett och tack för det. Det är en underbar känsla att under middagen komma på sig själv med att inse att man känner precis varenda kotte runt bordet. Det sitter folk från alla tre årskurser och man kan i stort sätt säga vad som helst till dem utan att på något vis göra bort sig. Man kan i princip bete sig som ett svin och komma undan med det men det är kanske att ta i en smula. De tidigare åren har man alltid känt av en stel känsla, lite av stundens allvar, att det är en riktigt fin middag där man ska bete sig på ett visst sätt. Denna gång var det mer gå dit, tuta och kör och ha det bara himla gött, inga konstigheter. Sen efter middagen när alla har fått i sig lite och musiken sprakar igång så blir det ett riktigt stort dansgolv där alla skuttar runt med ett stort leende på läpparna.

Sen ska även klapputdelningen lovordas. Alla deltagare på middagen köper med sig en klapp och sen ska dessa delas ut. Temat på middagen var inspiration och därför var det inga traditionella tomtar som kom med paket. I stället mottog tre vise män jubel när de i turban och krona äntrade spegelsalen till musiken av Händels Hallelujah. Klapparna delades ut och som urval kan nämnas ett paket bestående av 18 liter blomjord, ganska bra att ha framåt vårkanten.


Detta var alltså vår sista mkv-middag. Härnäst kommer jul och nyår och därefter splittras vår grupp till olika delar av världen, det kommer att bli både himmel och helvete. Himmel eftersom nya upplevelser kommer att intas och helvete eftersom man nu lämnar gruppen och allt annat härligt folk som har blivit den vardag man lever i Jönköping. Det kommer att bli svårt till en början att komma över alla och ta sig i kragen och börja ett nytt liv. Men klok som jag är så blir det inget slutgiltigt farväl, det är vi allt för sammansvetsade för. Avslutningsvis vill jag bara ge en uppmaning till dem som läser detta och ska vara kvar på underbara HLK ett tag till. Njut hela tiden och fundera ordentligt på hur bra ni har det.

Och slutligen ett stort grattis till Off-the-Records favorit Emelie Danielsson som tog hem titeln årets INFOit för sitt fantastiska engagemang i Blue Crew. Bra jobbat tjejen!

2 kommentarer:

Danie sa...

Låter häftigt! Det är nu ni kommer ner till Lund och gör en master? ;) God Jul och gott nytt år alla i "Off the Rec" och lycka till med era utlandstudier!

anna steen sa...

Fint skrivet! :) Det är nu äventyret fortsätter för er! Det blir ett spännande 2007! God jul Många kramar!