måndag, november 27, 2006

Livsnjutarmåndag

Livsnjutarmåndag är en institution som inte bör försummas. Off the Record har bedrivit denna verksamhet ett bra tag nu. Den infaller väldigt frekvent på måndagar och syftar till att försöka kombinera behovet av att gotta sig och ta till vara på en dag som kanske inte alltid är den festligaste. Måndagen platsar lätt på en topp sju-lista av veckodagar men blir ofta lite bortglömd när det gäller njutandet. Som sagt så är livsnjutarmåndag ett måste för att få den inledning som krävs för att den nya veckan ska tas emot på bästa tänkbara sätt eftersom den alltför påtagliga söndagsångesten ofta hänger kvar och får härja fritt när man i stället behöver skaka av sig den rejält. Det enda som kan tänkas hindra att händelsen inte blir av är möjligtvis vinterkräksjukan eller att Galenskaparnas ”En himla många program” börjar gå i repris på tv (de nämnda och After-shave i våra hjärtan).

Under händelsen, som allt som oftast utspelar sig på kvällen, kan man göra både det ena och det andra, det är inte det väsentliga. Det viktiga är att det är gemenskap, harmoni och livsnjuteri inblandat, gärna i en stor röra. Vanligast är det matlagningskonst som är på dagordningen. Vi har även diskuterat virkning eller stickning som tema någon gång men har inte riktigt gjort slag i saken än men det är bara en tidsfråga och då kommer ni allt få veta hur det gick till.

En gemensam middag är aldrig fel och just idag kom det sig så att det blev pizza valet föll på. Som underhållning visades Monty Pythons Holy Grail. Inte första gången den filmen åtnjöts men en favorit. Häxsekvensen med byborna upprepande skrikande ”we found a witch, burn her” och där de till varje pris ska bränna den stackars utklädda häxan är en av de kanske småmuntraste i filmhistorien.

Pizzorna då? Jo de gick inte av för hackor och var riktigt mungoda. Kanske de mest lyckade i både manna- och kvinnominne. Tack för denna gång, nästa livsnjutarmåndag kommer alltför säkert inträffa om ganska exakt en vecka. Kanske står knyppling den gång på schemat.

Inga kommentarer: