tisdag, november 14, 2006

Den sista sittningen

Trots att det är en vecka sen nu så är jag tvungen att kommentera mkv-programmets sedvanliga herrsittning. Sådär sedvanlig förresten i och med att det är damernas tur vartannat år. Studenttiden lider väl inte riktigt mot sitt slut än, har ändå omkring 27 veckor kvar, men den sista tiden ska spenderas utomlands och detta var den sista ordinära sittningen för oss. Off the Record var såklart på plats med undantag för korren och vissa feminina medlemmar.

Tjejerna gjorde ett bra jobb och underhöll oss på det After-Ski sätt som det var tänkt. Med undantaget för lustigheten att de hemligt bad en av deltagarna att håna dem själva på scen för att få det lite mer livat blev tyvärr motsatsen och en hätsk och hotfull stämning låg latent och svävade över oss ovetandes om dådet.

Sittningar hör ihop med studentlivet men efter att ha vistats på otaliga är det inte längre en sån höjdpunkt det en gång varit. Mkv ettorna och tvåorna njöt och söp i fulla drag. Visserligen gjorde Off the Record detsamma men inte med samma inlevelse. Numera känner man sig som Chris uttryckte det ”lite för gammal för det här”. Lekarna på scen och skrikande vid bordet kändes inte så aktuellt att delta i längre.

Visst ska sittningarna fortsätta att få vara fester, fortsätt njut av dem för all del, men vi tackar för oss nu. Det fina med sittningar enligt mig är helheten, det är ev förkrök, sittning, mellanfest och sen utgång på det. Men det viktiga och trevliga är att alla samlas, inte sittningen i sig. Alla är med och det blir en härlig gemensam händelse.


(Dock kan man trots ovilja att leka fortfarande spöka ut sig som ni ser på bilden. Ignorera bilmekanikern, vet inte var han kom ifrån)

3 kommentarer:

Jake sa...

hehe.. vadå bilmekaniker! det är en äkta Tenson skidoverall av bästa kvalitet! Sen kan man kanske ha invändningar mot den inte lika naturliga googels-solbrännan som mer liknar olja från någon skitig motor! jaja.. vi hade en trevlig och varm stund i våra skidkläder allafall! Det var roligt och svettigt värre!

Danie sa...

Själv har man nog ett antal sittningar kvar...om man så vill =)

anna steen sa...

Jag kan förstå hur det känns, men också värsta sorgligt! Nästan så en tår faller på kinden. Men jag tror människan mår bäst av minnen, och dom finns ju förevigade!