söndag, november 05, 2006

Söndags Quiz!


God morgon!
Lagom till kaffet serverar här ”Off the Record” söndagens quiz. Artisten som söks har något att göra med wienerbröd, ett ankare och kungen – Lycka till!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror det är gamle viskungen Evert. Sjöman som reste till Argentina och pampas. Och wienerbrödet? det gillade han säkert... Ja menar vem gör inte det. Evert Taube is my man.

Adam sa...

Jag säger Helfest. Kungen är ju såklart lite billig öl. Båten har ju ankare för att fästa i botten, alltså festa. Och så wienerbrödet är ju lite kladdigt som en fest lätt kan bli. :) Lätt som en plätt

Danie sa...

Det rätta svaret måste ju vara Elvis. Kungen kräver ju ingen kommentar, Winerbrödet=Elvismackan och så ankaret? hm, va fasen "blue Hawaii" kanske...

Anonym sa...

OK, jag tippar på Bruce Springsteen - 1) wienderbrödet: han är född 1949, samma år som wienerbrödet återigen fick börja säljas efer kristiden (kolla Wikipedia) 2) ankaret: han har säkert ett ankare tatuerat någonstans 3) kungen: i vissas ögon "The Boss".

am i right or am i right?

Magnus sa...

Det här är enkelt. Det är Lars Winnerbäck. Om jag inte är felinformerad så har han varit i Köbenhamn och skrivit några låtar. Angående ankaret så har han det tatuerat och angående Kungen så har han en hit som heter Humlegården, som inte ligger långt ifrån (både geografiskt och ordmässigt!) Kungsträdgården. Så är ju kopplingen till kungen!

Vad vann jag?

Christian sa...

Jeppp, jeppp. Winerbröd = Halva personens efternamn i detta fall winnerbäck. Ankaret har han tatuerat + bilden på kungen = han spelar med hovet.

rätt svar: Lars Winnerbäck. fuck i´m good

Jake sa...

Söndagens Quiz blev en rysare!
Men den som slutligen satte spiken i kistan med rätt motivering var Chriss! Nu ska han inte hänga sig i granen för det… för många bra analyser har det kommit in och svaret ”helfest” stämde ju facktiskt också väldigt bra! För vad är det om inte helfest Lasse brukar ställa till med på sina spelningar!

Mange var också rätt ute och tog wienerbrödet till en ännu högre nivå än vad som var tänkt från början.. bra tänkt där! Och Jenh, att Brucan och wienerbrödet skulle ha en sådan koppling.. ah! Imponerande detaljkunskap där – den kan vi leva länge på!