Järpkalas!
Ja, vad kan man göra med en mörk vintertisdagkväll?
Jo man kan gymma, hyra en dålig amerikansk highshcoolfilm, springa runt Munksjön i Jönköping, se på House på fyran, handmåla korgar eller så kan man ha trevligt och laga 55 persiljejärpar och några kilo hemmagjord potatismos. Vi valde att prova det senare alternativet, vilket resulterade i ett gäng matlådor och därmed mat för resten av veckan och lite till.
Massproduktion av husmanskost kan vara ett jädra trevligt tidsfördriv här är receptet:
11 port
Mos
5,5 kilo potatis
125 g Smör
5dl mjölk
1/2 muskotnöt
1,5 msk vitpeppar
11 port

5,5 kilo potatis
125 g Smör
5dl mjölk
1/2 muskotnöt
1,5 msk vitpeppar
Persiljejärpar
2000 g blandfärs
20 msk ströbröd
7,5 dl mjölk
3 ägg
1/2 gul lök
ett knippe persilja
6 tsk salt
6 kmt vitpeppar
2000 g blandfärs
20 msk ströbröd
7,5 dl mjölk
3 ägg
1/2 gul lök
ett knippe persilja
6 tsk salt
6 kmt vitpeppar
/Christina och Micke
2 kommentarer:
formen rask, det är formen.. köttbullar är runda som bollar, järpar är ovala och rullar inte lika bra åt alla håll! Vi passa på att göra ett slag för rund mat!
Igår lagade jag en jättegryta med thailändsk räkwok efter mitt egna förträffliga recept så jag har nog mat fram till Jul skulle jag tro. Det ni!
Skicka en kommentar